Nepozabna doživetja

Le nekaj minut stran!

Doživetja na dosegu roke!

Le nekaj minut stran od nastanitve Resort na jasi lahko izkusite nepozabna doživetja.

Bike Park Rogla

Bike Park Rogla

Med letne dvigovalce utripa sodi Bike Park Rogla sredi pohorskega gozda. Šest raznolikih gozdnih prog različnih težavnosti (od modre do črne) se razteza od Mašinžage do Ostruščice. Popestrijo jih elementi, ki jih pozna vsak pravi downhill kolesar, torej table, banda, drop, step up itd. 

Sankališče Zlodejovo

Rogla med svojimi številnimi doživetji v naravi ponuja tudi eno najbolj zabavnih adrenalinskih atrakcij: Adrenalinsko sankališče Zlodejevo. Prikladne sani vas bodo s hitrostjo po vaši izbiri pospremile v osrčje pravljičnega pohorskega gozda, da boste ob dvigu srčnega utripa še globlje zajeli po iglicah dišeči zrak.

Zlati grič

Zlati grič se ponaša z eno najmodernejših vinskih kleti v regiji, golf igriščem med vinogradi, apartmaji v Vinogradniškem dvorcu iz 15. stoletja in odlično kulinarično ponudbo v Gostilni Grič.

Terme Zreče

Terme Zreče so najbolj znane po blagodejnih bazenih, v katerih nas poboža zdravilna akratotermalna voda, ki bogata s hidrogenkarbonatom spodbuja rehabilitacijo. Izvira pod mogočnim Pohorjem, naravno topla pri 34,5 °C, nato pa jo prilagodijo med 27 in 35 °C.

Fun Park Rogla

Ne marate ustaljenih poti? V Fun Parku Rogla boste našli veliko somišljenikov. Če vam vožnja po običajnih progah ne požene dovolj adrenalina po krvi, zavijte v freestyle park in uživajte v izvajanju najrazličnejših trikov. 

Smučišče Rogla

Kdor je okusil belo pravljico na Rogli, ve, da to ni le še eno smučišče. Vaš dan na Rogli bo nepozaben – urejene smučarske proge, aktivnosti za vso družino in odlična kulinarična ponudba vas bodo navdušili, da se boste želeli čim prej vrniti.

Pohorje

Vsakdo, ki je kdaj začutil spokojnost Pohorskega gozda in svežino tamkajšnega zraka, se rad vrne na številne planinske poti, ki se razpredajo po planoti Rogla. Označene poti, primerne za pohodnike vseh generacij, vas popeljejo do Lovreniških jezer, Ribniške koče, Osankarice ali Črnega jezera.

Lovrenška jezara

Lovrenška jezera se nahajajo na visokem barju sredi Pohorja med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Manjša jezerca, ki dobivajo vodo le s padavinami obdaja rušje. Jezerca si lahko ogledamo po z lesom tlakovani stezici, ki nam omogoča, da hodimo po suhem in ne po močvirju.

Pot med krošnjami

1043 metrov dolga pot se med smrekami vije do 20 metrov visoko, nas vmes navduši z adrenalinskimi in poučnimi postajami, nato pa nas za konec ponese na 37 metrov visoki stolp, ki ponuja nepozaben pogled po pohorskih gozdovih in v dolino, včasih celo do slovenskih Alp in preko meja Slovenije.